O nama

Prošlo je tačno pet godina od kada je profesorka audio-vizuelnih komunikacija na FMK, Sanja Petričić, zajedno sa studentima gore pomenutog fakulteta, uspela da realizuje svoju ideju i osnuje Klub ljubitelja umetnosti.

Klub su podržali svi profesori, dekanka fakulteta, studenti. Sarađuje se sa mnogim kulturnim institucijama, među kojima su: Narodno pozorište, pozorište na Terazijama, JDP, Beogradska filharmonija… Repertoar je uvek raznovrstan, za svakog po nešto, ali i za svačiji džep.

Odbor Kluba čine savesni, odgovorni i organizovani studenti FMK; a članovi su studenti, preciznije, ljubitelji umetnosti, ljubitelji i poštovaoci pravih, iskonskih vrednosti, ljubitelji kulture i umetnosti, grana na ovom svetu, čiji rok nema trajanja, jer uvek traju; grana, čije su vrednosti neprocenjive.

Naš osnovni cilj je okupljanje studenata u okviru Fakulteta za medije i komunikacije zainteresovanih za organizovane posete kulturnim dešavanjima u Beogradu. Planirano je da se nakon svake predstave ili koncerta održi okrugli sto na kome će učesnici programa razgovarati sa studentima. Studenti će kroz navedene aktivnosti kluba imati priliku da bolje upoznaju umetničku scenu Beograda, kao i da prošire znanje iz oblasti menadžmenta u umetnosti i kulturi.

Profesorkin nekadašnji san danas je java, vrlo aktivna i stvarna. U tu čast, u postojanje Kluba već pet godina, organizovana je proslava 4.12.2012. u kafiću ,,Nelt“, gde ste imali prilike da prisustvujete predaji štafete i susretnete se sa novom predsednicom odbora Kluba, Anom Jerinkić, našom studentkinjom IV godine na smeru komunikologija. Profesionalni fotograf, studentkinja digitalnih umetnosti na FMK, Katarina Ilišković ovekovečila je proslavu fotografisanjem, jer, znate i sami da slika govori više od 1000 reči. A opet, proslava rođendana Kluba govori i više od 1000 slika, koje možete pogledati u našoj galeriji.